Fixa en snygg uteplats i trädgården

En uteplats är något varje trädgård förtjänar. Självklart kommer trädgårdar alla möjliga storlekar och utformningar. Men även om det bara är en liten plats för en person att sitta ned och ta det lugnt, är det gott och väl också. Här tänkte vi ge lite inspiration för uteplatsen som du kan använda dig av för att skapa något vackert hemma.

Hitta bästa platsen

Första steget till en bra uteplats är läget i trädgården. Du vill nog sätta upp den där du kan få så många soltimmar som möjligt. Sydläge är därför att rekommendera. Om det inte är möjligt kan nog västligt lägre vara det näst bästa. Där får du åtminstone eftermiddagssol.

Välj ett lämpligt underlag

Underlaget är grunden för uteplatsen, bokstavligt talat. Och du kan välja mellan flera alternativ. Ett trädäck kan vara riktigt stiligt och passar ofta riktigt bra om du tänker ha uteplatsen alldeles utmed huset. Marksten kan också vara snyggt och ger ofta ett mer lyxigt intryck. Du kan även välja grus som underlag, och det kan passa riktigt bra för en mer rustik stil.

Hitta passande belysning

Belysning är något som varje uteplats bör ha och det finns mer än ett bra alternativ att välja mellan. Det viktiga är ju att belysningen är anpassad att vara utomhus. Och vill du inte hålla på att dra el under marken kan du alltid satsa på solcellslampor eller till och med något som en oljelampa eller liknande.