Ordna med kalas och grillning i trädgården

Sommaren är en alldeles utmärkt årstid för att hålla kalas och grillfester i trädgården. Då har du dessutom en del av dekorationerna redan gjorda, eftersom alla dina blommor i trädgården lyser med sina färger. Du kan duka upp under en pergola eller under ett stort träd. Häng upp festlampor och flaggbanderoller för att göra det extra festligt.

Vid en barnfest kan det också vara trevligt med en piñata fylld med godis och konfetti. Du kan i dukningen använda dig av papptallrikar och pappsugrör i fina färger. Därtill kan du också ha servetter som passar ihop med dem. Beställ online de tillbehör du behöver. Det är mycket behändigt att grilla när du bjuder på kalas i trädgården. Du kan till exempel grilla korv eller spett av olika slag.

Det kan vara bitar av broiler, paprika och squash på spetten. Det viktigaste är dock att komma ihåg att det du sätter på ett spett ska bli färdigt samtidigt. Det blir också gott att grilla majskolvar, halloumiost eller ananasringar. Du kan på förhand ha gjort en god sallad eller en coleslaw att bjuda till all den grillade maten. Som efterrätt kan det vara gott med vaniljglass och jordgubbar med chokladsås.

Gör kalaset till en framgång

En trädgårdsfest med grillning är en underbar idé för att samla vänner och familj under sommarmånaderna. Det finns några saker att tänka på när man planerar en sådan fest för att få det att bli en framgång.

För det första är det viktigt att välja en lämplig tid för festen. Det är bäst att bjuda in gästerna på eftermiddagen eller tidig kväll när vädret är varmast och solen fortfarande är uppe. Detta ger gästerna möjlighet att njuta av den vackra trädgården och utnyttja det fina vädret.

För det andra är det viktigt att ha en bra grill och en bra uppsättning verktyg för grillning. Det bör finnas tillräckligt med plats för att grilla all mat och det bör finnas tillräckligt med redskap såsom grillgaller, grillspett och grillhandskar för att säkerställa en säker och bekväm grillning.

Det är också viktigt att ha tillräckligt med mat och dryck för alla gäster. Det är en bra idé att ha en variation av kött, fisk och vegetariska alternativ, tillsammans med tillbehör som potatis och sallader. Det är också viktigt att ha tillräckligt med dryck, inklusive vatten, läskedrycker och alkohol för dem som väljer att dricka.

För att göra festen mer trevlig kan man ha musik eller underhållning för gästerna. Detta kan vara livemusik eller en spellista med musik som passar för festen. Man kan också tänka på att skapa en speciell atmosfär med ljus eller dekorationer.

Slutligen är det viktigt att ha en bra plan för avfallshantering, såsom att ha tillräckligt med sopkärl och att känna till vilken form av avfall som kan återvinnas och vilken form av avfall som ska kastas.

Genom att följa dessa tips kan man ordna en minnesvärd trädgårdsfest med grillning som alla gäster kommer att njuta av. Glöm inte att ha roligt och njut av festen tillsammans med vänner och familj!

Om du vill ha mer grilltips vill vi tipsa om Adam Grillar, en blogg helt dedikerad till grillning.