Bygg ditt eget hemmaspa i din trädgård

Ett spabad är en typ av utomhuspool som har massageutrustning, belysning och uppvärmning. Den här typen av pool är optimal för nordiskt klimat, då den går att använda året om och möter de behov som många har. Vid en jämförelse av ett spabad och en vanlig pool, är en ett spabad relativt billig och enkel att installera hemma, då den endast kräver ett trädäck eller marksten att stå på.

Kostnader för att installera en jacuzzi

Att installera ett spabad är relativt enkelt. Kostnaderna för spabadet är därför hyfsat fasta, men såklart beror priset på vilken typ av pool, storlek, modell och märke som du köper. Det går att hitta spabad i flera olika prisklasser – allt från enkla budgetalternativ till lyxiga varianter. Utöver den direkta kostnaden för att köpa in själva spabadet, tillkommer kostnader för underhåll såsom rengöringsprodukter och uppvärmning av badet.

Förläng spabadets livslängd med rätt underhåll

Underhåll är viktigt för att förlänga livslängden på spabadet. Se till att kontinuerligt rengöra badet och se till att pH-värdet är mellan 7,2 och 7,4. Att hålla rent i spabadet är viktigt för att cirkulationen inte ska täppas igen av gamla hudceller och fett från huden. Rengöringsprodukter hittar du på spasupport.se, samt reservdelar och expertis gällande hur du ska ta hand om ditt spabad på bästa sätt.