Egen bastu i trädgården

Bastubad är avkopplande närhelst på året du vill öka ditt välbefinnande. På sommaren är det lika skönt som på vintern och bastubadet ökar din blodcirkulation samt sänker blodtrycket. Det är alltså nyttigt att bada bastu.

Bättre med fristående bastu

Om du inte har tillgång till en bastu på ditt jobb eller på gymmet du går på kanske du kan bygga en egen bastu hemma. Är din trädgård tillräckligt stor kan den få plats där med alla de fördelar det för med sig. Har du en insynsskyddad trädgård kan du till och med få chansen att rulla dig i snön efter bastubadet. Det finns faktiskt många fördelar med att ha en fristående bastu utanför bostadshuset, inte minst genererar en sådan bastu inga fuktskador i huset.

Bygglov eller ej

Det har blivit mycket enklare att bygga ett litet hus på tomten som komplement till bostadshuset. Det finns idag två typer av småhus som inte kräver bygglov och det är friggeboden och Attefalls huset – det senare är lite större. Väljer du det större Attefall kan du inreda det som både bastu och gäststuga. Även om inget bygglov krävs finns det en del regler att beakta innan du sätter igång med bygget. Välj vedeldade aggregat för bra resultat vilket samtidigt ger värme till den eventuella bostadsdelen.