Skapa stämning i din trädgård

Mörka höstkvällar eller nu på vintern så kan det vara trevligt att lysa upp sin trädgård på något sätt. Under vintertid så är det inte så mycket pyssel i trädgården och då kan man lägga sin tid på att fixa med någon form av belysning som gör sig bra när mörkret faller.

Ljusslingor är ett praktiskt sätt att belysa i trädgården. Dessa slingor kan du hänga upp i något träd eller kring någon byggnad som står i din trädgård. Du kan hitta dessa på nätet och se till så du fixar ström till den belysning som du ordnar i din trädgård. Om du har jordade utomhuskontakter så se till att sätta in en jordfelsbrytare innan du drar vidare din skarvkabel till din belysning. Är du det minsta osäker så anlita en elektriker som hjälper dig.

Det går även att punkt belysa vissa delar i din trädgård som du vill ska synas när det blir mörkt. Även här så gäller det att se till så du har säker ström för den belysningen. Du kan med fördel sätta in skymningsrelä på all din belysning utomhus som gör att det tänds när det blir mörkt. Du kan också sätta timer på din belysning så det enbart lyser under ett par timmar på kvällen. Dagens moderna LED-belysning är dock inte så strömkrävande så det blir inte många ören per natt dessa lyser.